گفتاردرمانی در کودکان نارس به دلیل اینکه که کودکان نارس دچار مشکلاتی در زمینه بلع شیر هستند و در آینده نیز ممکن است دچار مشکلات گفتاری باشند از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
امروزه در حدود ۱۰ درصد کودکان زودتر از موعد ( زودتر از ۳۷ هفته ) به دنیا می آیند که اغلب مشکلاتی در زمینه بلع شیر و تغذیه دهانی ( بیشتر در کودکان زیر ۳۲ هفته ) دارند.
برخی از نوزادان نارس فقط به خاطر شرایط حساس و عدم توانایی در مکیدن شیر و بلع آن در بخش مراقبتهای ویژه نوزادان بیمارستانها بستری هستند که با مهارت های متخصصان گفتاردرمانی می توان به کاهش مشکلات این کودکان و کاهش زمان بستری کمک کرد.
تکنیک های گفتاردرمانی در کودکان نارس موجب بهبود وضعیت بلع و تغذیه نوزادان نارس شده و مدت زمان بستری این کودکان در بخش مراقبتهای ویژه نوزادان (NICU) را به حداقل می رساند.
مداخلات گفتاردرمانی با توجه به حساس بودن شرایط نوزادان نارس و نقش تغذیه در بهبود شرایط رشد و تکامل این نوزادان، بسیار مهم است.
بهبود تغذیه نوزادان نارس است که پس از تولد قادر به مکیدن و شیرخوردن نیستند و با توجه به آن که بیش از ۶۰ درصد غذای سالم صرف رشد و تکامل مغز نوزادان می شود از فواید گفتاردرمانی است.
اغلب کودکانی که زودتر از موعد به دنیا می آیند در سال های ابتدایی زندگی مشکلات دیگری را نیز تجربه می کنند که مشکلات گفتاری از جمله تاخیر در حرف زدن نیز یکی از آن ها است که با گفتاردرمانی می توان به بهبود آن ها کمک کرد.
تکنیک های گفتاردرمانی در کودکان نارس
- ماساژ دهان و تکنیک های تسهیل کننده بلع شیر و پیشرفت تغذیه دهانی
- کشف حسی دهان برای بهبود مشکلات تون عضلانی و حرکتی ( آموزش یادگیری در دهان گذاشتن اسباب بازی و دست ها و … )
- کشف دهان برای خوردن ، آشامیدن و حرف زدن
- تولید گفتار از طریق بازی با صدا و صدا سازی
دکتر گفتاردرمانی در شیراز
متخصص گفتاردرمانی کودکان در شیراز
بهترین دکتر گفتاردرمانی در شیراز
بهترین و مجهتزترین کلینیک گفتاردرمانی کودکان و اطفال دارای تاخیر گفتاری و سی پی و فلج مغزی در شیراز